• hoogspringer 2
  • poolstok
  • judo
  • tennis
  • bertENviola
     
button zoekbaan2x     button zoekmed2x

Een baan vinden tijdens corona

Corona baanzoekenSpringstaff helpt bij het vinden van een baan

Corona heeft een aanzienlijke impact op de economie en effect op de arbeidsmarkt. Aan de ene kant floreren bedrijven in deze fase, zoals online supermarkten, consumentenelektronica, woonwinkels en doe-het-zelfzaken. Maar heel veel bedrijven hebben te maken met ontslag, verlof, ziekte, veranderingen en faillissementen. Een deel hiervan gaat een andere koers varen en bekijkt hoe en wanneer personeel gevonden gaat worden. Voor de werkzoekende is het lastig omdat vacatures niet altijd direct invulbaar zijn.

De manier waarop je vroeger naar banen zocht, is veranderd. De soorten kandidaten waar bedrijven naar op zoek zijn, hoe ze aannemen, wervingsprocessen en werkomstandigheden zijn veranderd. Je moet accepteren dat wat in het verleden voor je heeft gewerkt, mogelijk niet langer relevant is op de huidige arbeidsmarkt.

De functie die je mogelijk wilde of waarin je vóór de pandemie geïnteresseerd was, is mogelijk niet beschikbaar. Of het kan heel anders zijn dan het was. Overweeg om een groter net uit te werpen.

Wees flexibel en sta open voor verschillende functies wat goed bij je past. Misschien is het de moeite waard om vergelijkbare functies in een andere branche te zoeken.

Boor je netwerk aan. Hoe meer mensen weten dat je een baan zoekt, hoe groter de kans dat iemand wel iets voor je kan betekenen. Gebruik de kapper, verjaardagen en recepties als netwerkmomenten.

Zorg dat je profiel op social media is bijgewerkt. Er is veel vraag naar mensen die flexibel en over sterke vaardigheden op het gebied van verandermanagement beschikken. Benadruk deze vaardigheden en eigenschappen in je cv en sollicitatie.

LinkedIn

Ook kun je via LinkedIn een baan zoeken:

  • klik boven op je LinkedIn-homepagina op het pictogram "Vacatures";
  • klik op het veld "Zoek vacatures" en voer trefwoorden of een bedrijfsnaam in;
  • voer de gewenste werklocatie in het veld "Locatie zoeken" in en klik op "Zoeken";
  • gebruik de filteropties boven aan de pagina met zoekresultaten om de resultaten te filteren. Klik op de vacature om de functieomschrijving te bekijken en solliciteer naar de functie als deze bij je past.

Bel er achter aan en heb geduld! Kijk in de tussentijd naar onze vacatures. Lukt het allemaal niet of gaat het heel moeizaam, dan kun je Springstaff inschakelen. Wij gaan namelijk gericht voor jou op zoek! Laat je CV achter bij onze Springstaff talentpool.

In de tussentijd kun je je voorbereiden op video-interviews. Voel je comfortabel om voor de camera te zitten en check van te voren of alles naar behoren werkt. Bekijk de vergadertool / app zijn en probeer er eerst vertrouwd meet te raken.

Succes en blijf optimistisch!

recruiter, Bert Duisenberg

springstaff Recruitmentbureau
Den Haag

Springstaff
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
info@springstaff.nl