• hoogspringer 2
  • bertENviola
  • poolstok
  • tennis
  • judo
     
button zoekbaan2x     button zoekmed2x

Lancering Google for Jobs

googleforjobsSnel vacatures vinden

Via Google for Jobs kun je nu makkelijker en effectiever een passende baan vinden. In 2017 introduceerde Google in Amerika haar nieuwe platform en op 25 augustus 2020 is Google for jobs ook in Nederland live gegaan. Hiermee zijn we het negende land in Europa dat gebruik mag maken van deze vacaturetool.

Het blijft een zoekmachine, dus je kunt niet op Google for Jobs zelf vacatures plaatsen. Wie wil solliciteren wordt doorverwezen naar de website waar de vacature op staat en kan daar solliciteren.

Wat is de toegevoegde waarde van Google for Jobs voor werkzoekenden?
De tool is zeer overzichtelijk. Dit komt door de uniformiteit en omdat er geen dubbele vacatures meer voorkomen. Met deze nieuwe vacature zoekfunctie krijgen de gebruikers de mogelijkheid om te zoeken op basis van onder meer locatie, industrie en type dienstverband, zoals “parttime, fulltime, stageplaats, Freelance en op contractbasis".

Om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures kunnen gebruikers een e-mail notificatie instellen en de zoekopdracht, inclusief de filterinstellingen, opslaan.

Wie straks hoog wil scoren doet er verstandig aan om ook salarissen te noemen in vacatures. Voor veel werkzoekenden zal dit een compleet beeld geven van een vacature en doorslaggevend kunnen zijn in het adequaat reageren in het sollicitatieproces. Staat er geen salaris vermeld bij de vacature, dan geeft Google namelijk zélf een indicatie, aan de hand van externe bronnen.

Hoe werkt Google for Jobs?
De banenzoektocht begint op Google.nl zelf. Als je IT manager intypt, begrijpt Google meteen dat je vacatures van IT managers wilt zien en dat je niet hoeft te weten wat IT manager betekent. Zoek je naar verschillende functies binnen de marketing dan volstaat de zoekopdracht: “marketing” + “baan”.

Op de eerste pagina van Google wordt onder de eventuele advertenties direct de drie beste resultaten van vacaturewebsites voorgeschoteld, daaronder staat een link naar meerdere vacaturewebsites, bijvoorbeeld "35+ vacatures". In deze widget kun je filters gebruiken, zoals type dienstverband of plaatsingsdatum van vacature. Door te klikken op een vacature word je geleid naar het Google for Jobs platform. Hier kun je nog specifieker filteren.

Ook kun je de vacature direct opslaan, zodat je deze later nog goed kunt bekijken. En verschuif de schakelaar in de lijst met vacatureresultaten voor een overzichtsmail met nieuwe vacatures die overeenkomen met je zoekopdracht. De vacatures kun je ook weer handig delen.


Welke websites zie je in de resultaten?

Grote spelers in de markt, zoals LinkedIN zijn hier op ingericht, maar heel veel bedrijven zijn er nog niet klaar voor. Deze websites zul je dan ook niet tegenkomen in de resultaten van Google for Jobs.

springstaff Recruitmentbureau
Den Haag

Springstaff
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
info@springstaff.nl