• tennis
  • poolstok
  • bertENviola
  • judo
  • hoogspringer 2

Dít maakt jou uniek!

blog brein assesment

Dít maakt jou uniek!

Je hersenen bestaan uit twee delen; de linker- en rechterhersenhelft. Deze helften bezitten speciale eigenschappen. Een actieve linkerhersenhelft staat voor logisch redeneren, terwijl de rechterhersenhelft verantwoordelijk is voor een creatieve manier van denken. Hoe de hersenhelften op elkaar afgestemd zijn, bepaalt gedeeltelijk jouw persoonlijkheid. En die is bij iedereen anders!

Welke helft is bij jou dominant? Doe hier een gratis test.

Dit verschil uit zich niet alleen in ons denken, maar ook in ons gedrag op de werkvloer. Wat voor type ben jij? Een eeuwige twijfelaar, of neem jij zonder aarzelen het ene moeilijke besluit na het andere? Er zijn verschillende tests die hier dieper op ingaan om te achterhalen wat jouw sterke en minder sterke – werk gerelateerde – persoonlijkheidseigenschappen zijn.

Is het dan handig om dit te weten van jezelf? Ja! Door jezelf goed te leren kennen, kun je uiteindelijk beter presteren. Als je weet wat je sterke en zwakke eigenschappen zijn, kun je hier rekening mee houden in je takenpakket, in je manier van omgaan met je collega’s, zelfs in je privéleven.

Steeds meer bedrijven voegen een assessment toe aan hun sollicitatieprocedure. Zo kunnen ze gericht zoeken naar iemand die echt een aanvulling wordt op het team. Een team met allemaal dezelfde soort denkers is minder effectief dan een team waarvan de leden verschillende invalshoeken gebruiken om tot een oplossing te komen.

Welk assessment gebruiken wij?

Om deze inzichten te krijgen maken wij gebruik van een assessment waarbij het gedrag en jouw drijfveren in kaart worden gebracht. In deze persoonlijkheidstest wordt voor wat betreft het gedrag aan de hand van vier factoren gekeken welk type jij bent. De combinatie van jouw score op deze factoren geven jouw unieke gedragsstijl weer

Dominantie – Deze factor zegt iets over de manier waarop je omgaat met problemen en uitdagingen in jouw omgeving.

Invloed – Deze factor meet de manier waarop je invloed uitoefent op jouw omgeving.

Conformiteit – Deze factor laat zien hoe gereageerd wordt op regels en procedures.

Stabiliteit – Deze factor meet hoe je omgaat met veranderingen en tempowisselingen.

*Deze vier factoren worden ook wel Problems, People, Procedures en Pace genoemd.

De vier factoren worden bekeken vanuit het werkperspectief. Maar we kijken ook naar het gedrag waar jij van nature op terugvalt.

Met de analyse van de drijfveren kun je ontdekken welke drijfveren voor jou belangrijk zijn in je werk, loopbaan en leven. Wat boeit je werkelijk en wat zet jou in beweging. Jouw drijfveren motiveren je om in actie te komen en geven je richting.

Als je voor je gaat solliciteren jouw gedrag en drijfveren al beter in het vizier hebt, dan kan dit aanzienlijke voordelen opleveren. Je weet beter welk soort banen echt bij je past én je hebt met de testuitslag een soort ‘bewijs’ van je persoonlijkheid in handen. Als je zegt dat je besluitvaardig bent, kun je het assessmentrapport gebruiken ter ondersteuning. Sommige bedrijven zoeken zelfs specifiek naar een bepaalde ‘kleur’ teamleden. Dan is het vaak een voordeel als jij al een assessment hebt gedaan!

Wil je ook een assessment doen? Neem voor meer informatie contact op met:

Viola Stoppels

06-13283375
violastoppels@springstaff.nl

springstaff Recruitmentbureau
Den Haag

Springstaff
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
info@springstaff.nl