• judo
  • bertENviola
  • hoogspringer 2
  • poolstok
  • tennis

Springstaff 5 jaar

Springstaff vijf jaar recruitment ehealthApril 2015. Precies vijf jaar geleden. Het roer ging om. Een sprong in het diepe, met de naam Springstaff. Een tweemansbedrijfje. Een werving en selectie bureau voor de zorg en ICT sector. Ik ben een generalist, dingen links laten liggen is voor mij een uitdaging. Deze niche sprak ons het meest aan. Met onze verschillende achtergronden, was ons raakvlak de zorg en ICT. Mijn collega Viola heeft jaren als HR adviseur in de zorg gewerkt. Ikzelf kwam uit een andere hoek, maar ben met mijn vrouw veel in ziekenhuizen geweest. Hier viel me op dat afdelingen vaak niet met elkaar communiceren, systemen helaas niet altijd werken en wij hier, vanuit onze expertise, dus een mooi verschil konden maken.

eHealth recruiter

Om medewerkers in de eHealth sector mogelijk een nieuwe plek te geven waar ze hun capaciteiten volledig kunnen benutten en helemaal op hun plek zijn. Om bedrijven te helpen medewerkers te vinden die hun team compleet maken. Dat was de visie, het idee, de droom misschien wel zelfs.

Dus we begonnen, in het een na kleinste kamertje van het kantoorpand. De helft van de tijd spendeerde ik echter in het allerkleinste kamertje van het pand. De oprit van de A4 gaf namelijk nogal veel decibel af. Daar zat ik bellend met onze eerste potentiƫle opdrachtgevers. Termen als HIX, HL7, Phir, EPD en ECD kwamen op dit moment nauwelijks voor in onze vocabulaire. Familie werd ingezet om te helpen met zoeken.

De website stond net online toen de eerste geĆÆnteresseerde belde. Een zorginstelling die een ICT-manager zocht. Bevestiging, dat was het. Men zocht iets wat wij aanboden. Het gevoel van dat moment was in een woord, gaaf. Na een jaar hadden we alles redelijk op de rit en konden we doorpakken. Ons team werd uitgebreid. Ook andere zaken zoals Social Media werden opgepakt door deze nieuwe geweldige bronnen van kennis. Hiernaast verhuisden we naar de achterkant van het pand en zelfs naar een groter kantoor. Waar nota bene airconditioning aanwezig is en zelfs als de boeren komen staken op het Malieveld we nog normaal kunnen telefoneren van achter ons bureau.

Nu ga ik niet doen alsof alles vanzelf ging en er alleen maar een stijgende lijn is geweest de afgelopen jaren. Tegenslagen waren er natuurlijk ook. Sollicitanten die op de laatste dag van hun proefperiode toch besluiten om een ander pad te bewandelen. Systemen die achteraf wellicht niet de beste investering waren. Zelf van richting veranderd. In het begin deden wij ook werving van verpleegkundigen, maar er zijn genoeg andere recruitment bureaus die zich hierin hebben gespecialiseerd, dus hebben we besloten om dit achter ons te laten. Interim opdrachten kwamen erbij. Ook assessments nemen we nu af. Focus en flexibiliteit zijn twee belangrijke waarden geweest de afgelopen jaren.

Zoals ik al zei, vijf jaar geleden ging het roer om. Nu, vijf jaar later is onze boot volgens de juiste koers aan het varen en zijn Viola en ik twee tevreden schippers. Wij zijn ontzettend dankbaar voor alle sollicitanten, klantrelaties, ondersteuning en natuurlijk ons team die dit samen met ons mogelijk maakt. Na vijf jaar kunnen we zeggen dat we goed op weg zijn om de droom uit te laten komen, ook al is het keihard werken. De basis is er. Ook nu zitten we weer in een spannende tijd, middenin het Corona tijdperk, dus dan leer je weer relativeren. Op naar de volgende vijf mooie jaren, met het schip nog op koers!

springstaff Recruitmentbureau
Den Haag

Springstaff
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
info@springstaff.nl