• judo
  • bertENviola
  • tennis
  • hoogspringer 2
  • poolstok

TABOE: ALS VROUW AAN DE SLAG IN DE ICT

Een vrouw met verstand van ICT? Die zijn er nauwelijks, is het (mannelijke) vooroordeel.

Een vooroordeel dat in de praktijk zichtbaar lijkt te worden. Ook wij merken dat dagelijks, als werving & selectie bureau gespecialiseerd in zorg en ICT. Het aantal mannelijke kandidaten dat wij kunnen benaderen voor een baan als bijvoorbeeld Software Engineer is (nog steeds) beduidend hoger dan het aantal vrouwelijke kandidaten. De cijfers van het CBS liegen er dan ook niet om: in 2019 was nog geen 25% van het aantal werknemers in techniek en ICT een vrouw.

Kunnen vrouwen dan niet programmeren?

Integendeel. Uit onderzoek van twee Amerikaanse universiteiten blijkt dat vrouwen zelfs beter kunnen programmeren dan mannen. Vooroordelen zorgen er echter voor dat de code minder vaak geaccepteerd wordt zodra bekend wordt dat een vrouw de code heeft geschreven.  

Daarnaast kunnen vrouwen vaak beter de (communicatieve) vertaalslag tussen ICT en gebruiker maken dan hun mannelijke collega’s, doordat zij vaak beter ontwikkelde sociale vaardigheden hebben. Diversiteit is dus wat een IT-team sterk maakt. Een aantal mannelijke ontwikkelaars noemt het dan ook een verbeterpunt voor hun werkgever: het zorgen voor meer vrouwelijke collega’s en zodoende ook meer diversiteit op de werkvloer.

Dat we het kunnen, betekent echter niet dat we ook willen.

En dat is jammer. Zeker met de huidige strijd om goede ICT’ers. Waar de mannelijke programmeur al lastig te vinden is, is de vrouwelijke developer helemaal een speld in de hooiberg.

Maar hoe kan de ICT-sector zich dan ‘vrouwvriendelijk’ maken? Om te beginnen is het belangrijk om meisjes al vroeg enthousiast te maken voor ICT. Cultuur en stereotypering spelen een grote rol. Het beeld dat pubers die over hun studiekeuze nadenken hebben van ICT-gerelateerde opleidingen is nog steeds dat van de geeky boys, die met een blikje energydrank in de hand achter hun computer zitten te typen. Veel meiden kiezen dan liever een andere studierichting.

Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die zich ervoor inzetten om meisjes al vroeg te motiveren voor de ICT-sector. Het Amerikaanse Girls who code heeft inmiddels al meer dan 185.000 meisjes weten te bereiken met hun missie. Ook het Nederlandse VHTO doet haar best stereotypen te doorbreken.

Maar: bedrijven kunnen ook zelf iets doen.

Het is niet alleen een culturele kwestie. Want van de vrouwen die afstuderen in een technische opleiding, gaat maar één op de drie ook daadwerkelijk aan de slag in die sector. En daar kunnen ICT-bedrijven best iets aan doen. Ze kunnen zichzelf bijvoorbeeld aantrekkelijker maken voor vrouwelijk personeel door in te spelen op hun behoeftes.

Dat begint al bij het wervingsproces. Hoe technischer en ‘mannelijker’ de vacaturetekst, hoe minder vrouwen reageren. Een goed voorbeeld is softwarebedrijf Atlassian. Zij stapten in 2016 over op neutralere vacatureteksten en namen vervolgens vijftig procent (!) meer vrouwen aan. Een relatief kleine aanpassing met een indrukwekkend resultaat.

Daarnaast zit er ook verschil in het gewenste aantal uren dat mannen en vrouwen willen werken. Waar mannen vaak fulltime aan de slag willen, geven veel vrouwen er de voorkeur aan om (op termijn) parttime te gaan werken. Zo kunnen zij werk en gezin beter combineren. Bijna 60 procent van de werkende vrouwen in Nederland werkt in deeltijd tegenover nog geen 20 procent van de mannen, blijkt uit een rapport van OESO. Veel bedrijven in de ICT-sector hanteren alleen nog steeds de standaard werkweek van 32 of 40 uur. Meer dan de helft van alle werkende vrouwen zal daardoor al nooit bij deze bedrijven solliciteren. Er valt dus nog genoeg te verbeteren!

Wil jij als vrouw aan het werk in de Zorg & ICT?

Dan ben je bij ons van harte welkom! Wij kijken graag samen met jou welke werkgever het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen. Neem alvast een kijkje bij onze actuele vacatures of neem contact op via .

Hartelijke groet,
Helene de Zeeuw.

Contact

Springstaff
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag

 

Let op: parkeerplaats van Springstaff is aan de achterkant van ons kantoor. Daarom JOZEF ISRAELSLAAN 1 invullen in uw routeplanner. U kunt dan direct rechts de parkeerplaats oprijden. Onze parkeerplaats is de derde aan uw rechterhand.