• judo
 • tennis
 • bertENviola
 • hoogspringer 2
 • poolstok

Samenwerking met vacatureplatform werkzoeken.nl

Als recruitmentbureau is het vanzelfsprekend dat je niet alleen zelf mensen actief benaderd, maar ook vacatures online uitzet. Daarom proberen wij up-to-date te blijven en onze vacatures uit te zetten op alle gangbare (en ook de minder gangbare) kanalen. Vanaf nu zijn onze vacatures daarom ook altijd (automatisch) te vinden op werkzoeken.nl. Heb je tips voor kanalen waar wij nog niet te vinden zijn met onze vacatures en je dat wel zou willen of verwachten? Laat het weten aan Helene de Zeeuw: helenedezeeuw@springstaff.nl

Dít maakt jou uniek!

blog brein assesment

Dít maakt jou uniek!

Je hersenen bestaan uit twee delen; de linker- en rechterhersenhelft. Deze helften bezitten speciale eigenschappen. Een actieve linkerhersenhelft staat voor logisch redeneren, terwijl de rechterhersenhelft verantwoordelijk is voor een creatieve manier van denken. Hoe de hersenhelften op elkaar afgestemd zijn, bepaalt gedeeltelijk jouw persoonlijkheid. En die is bij iedereen anders!

Welke helft is bij jou dominant? Doe hier een gratis test.

Dit verschil uit zich niet alleen in ons denken, maar ook in ons gedrag op de werkvloer. Wat voor type ben jij? Een eeuwige twijfelaar, of neem jij zonder aarzelen het ene moeilijke besluit na het andere? Er zijn verschillende tests die hier dieper op ingaan om te achterhalen wat jouw sterke en minder sterke – werk gerelateerde – persoonlijkheidseigenschappen zijn.

Is het dan handig om dit te weten van jezelf? Ja! Door jezelf goed te leren kennen, kun je uiteindelijk beter presteren. Als je weet wat je sterke en zwakke eigenschappen zijn, kun je hier rekening mee houden in je takenpakket, in je manier van omgaan met je collega’s, zelfs in je privéleven.

Steeds meer bedrijven voegen een assessment toe aan hun sollicitatieprocedure. Zo kunnen ze gericht zoeken naar iemand die echt een aanvulling wordt op het team. Een team met allemaal dezelfde soort denkers is minder effectief dan een team waarvan de leden verschillende invalshoeken gebruiken om tot een oplossing te komen.

Welk assessment gebruiken wij?

Om deze inzichten te krijgen maken wij gebruik van een assessment waarbij het gedrag en jouw drijfveren in kaart worden gebracht. In deze persoonlijkheidstest wordt voor wat betreft het gedrag aan de hand van vier factoren gekeken welk type jij bent. De combinatie van jouw score op deze factoren geven jouw unieke gedragsstijl weer

Dominantie – Deze factor zegt iets over de manier waarop je omgaat met problemen en uitdagingen in jouw omgeving.

Invloed – Deze factor meet de manier waarop je invloed uitoefent op jouw omgeving.

Conformiteit – Deze factor laat zien hoe gereageerd wordt op regels en procedures.

Stabiliteit – Deze factor meet hoe je omgaat met veranderingen en tempowisselingen.

*Deze vier factoren worden ook wel Problems, People, Procedures en Pace genoemd.

De vier factoren worden bekeken vanuit het werkperspectief. Maar we kijken ook naar het gedrag waar jij van nature op terugvalt.

Met de analyse van de drijfveren kun je ontdekken welke drijfveren voor jou belangrijk zijn in je werk, loopbaan en leven. Wat boeit je werkelijk en wat zet jou in beweging. Jouw drijfveren motiveren je om in actie te komen en geven je richting.

Als je voor je gaat solliciteren jouw gedrag en drijfveren al beter in het vizier hebt, dan kan dit aanzienlijke voordelen opleveren. Je weet beter welk soort banen echt bij je past én je hebt met de testuitslag een soort ‘bewijs’ van je persoonlijkheid in handen. Als je zegt dat je besluitvaardig bent, kun je het assessmentrapport gebruiken ter ondersteuning. Sommige bedrijven zoeken zelfs specifiek naar een bepaalde ‘kleur’ teamleden. Dan is het vaak een voordeel als jij al een assessment hebt gedaan!

Wil je ook een assessment doen? Neem voor meer informatie contact op met:

Viola Stoppels

06-13283375
violastoppels@springstaff.nl

Het referentiegesprek

Wat te vragen?

Het leven van een manager gaat niet altijd over rozen. Je denkt eindelijk de juiste kandidaat te hebben gevonden voor die lastig in te vullen vacature, maar dat wil je wel zeker weten.

Iets dat daarbij helpt, is het voeren van referentiegesprekken. Dat zijn van die vervelende gesprekken die je met oud-collega’s of oud-werkgevers van de sollicitant moet voeren. Sommige managers draaien hun hand er niet voor om. Maar meestal worden dit soort gesprekken als ongemakkelijk en onnodig ervaren.

Toch, zo merk ik ook tijdens gesprekken over het vervullen van vacatures in de eHealth sector, is het een gesprek waar veel waarde in kan zitten en zelfs doorslaggevend kan zijn.

Wij geven 5 tips mee voor vragen waarmee je een basis kunt leggen voor een geslaagd referentiegesprek. Vaak is achteraf de conclusie dat die gesprekken helemaal niet vervelend zijn, maar zelfs interessant en plezierig! referentiegesprek recruitment ehealth Springstaff

 1. De verhouding tussen de sollicitant en de referent.
  De eerste vraag is vrij voor de hand liggend, maar daarom niet minder belangrijk. Je weet al wat de relatie is, dus je kan beginnen met de volgende vraag:

  Dus, Donald, u was drie jaar lang de leidinggevende van Katrien, kunt u me iets meer vertellen over hoe deze verhoudingen lagen en hoe deze samenwerking verliep?

  Op deze manier komt het gesprek altijd makkelijk op gang en laat je de referent aan het woord.

 2. Positief beginnen.
  Als u enkele prestaties van Katrien moet beschrijven die meteen bij u te binnen schiet, welke zouden dit zijn en waarom?

  Hier hangt het er vanaf waar je de focus op wilt leggen: op de samenwerking, Katrien als persoon of de successen van Katrien. Ook is het belangrijk dat als je iets specifieks wilt achterhalen, je ook naar iets specifieks moet vragen. Dus als je wilt weten hoe Katrien in stresssituaties handelde of in de omgang was met haar collega’s, vraag hier dan ook naar en vraag naar voorbeelden.

 3. De mindere kanten (tja, iedereen heeft ze) en de onderwerpen die niet zijn genoemd.
  Kunt u een aantal kenmerken of eigenschappen van Katrien benoemen die ze bij ons nog verder zou kunnen ontwikkelen?

  In plaats van zo’n open vraag te stellen, is het ook relevant om tijdens het gesprek op te letten op wat er wel en niet gezegd wordt. Dit geldt natuurlijk ook voor het sollicitatiegesprek.

  Zoals Johan Cruijff zo mooi verwoordde:
  “Als ik jou vraag te laten zien wat je kan, zou je laten zien wat je kan. Maar dan weet ik meteen ook wat je niet kan, want dat laat je niet zien.”

 4. De relatie met het team of andere collega’s.
  Dit is een belangrijk onderdeel. Als je het referentiegesprek aangaat ben je al overtuigd dat de sollicitant de capaciteiten heeft voor de baan. De interesse ligt voornamelijk nog in of de persoonlijkheid van Katrien binnen het team en de organisatie past.

  Hoe was Katrien met haar collega’s en met u als leidinggevende?

 5. De afrondende vraag.
  Hierbij krijg je een stukje bevestiging: overtuiging of twijfel.

  Zou u, indien u de kans zou krijgen, Katrien weer opnieuw aannemen?

  Ook hierbij zou ik zeker om onderbouwing vragen: waarom wel of waarom niet.

Los hiervan zijn er nog een aantal handvatten om deze gesprekken succesvol te voeren. Zo schrijf ik de vragen die ik wil stellen altijd van tevoren op, zodat ik niks vergeet en meer ontspannen het gesprek in ga. Zoals altijd geldt ook hier, stel zoveel mogelijk open vragen, dus van die vragen die beginnen met: Waarom, Wanneer, Wat, Hoe, etcetera. Hierdoor vertelt men meer en loopt het gesprek vaak soepeler.

Met deze hulpmiddelen worden deze gesprekken hopelijk leuker en gemakkelijker. En hiermee krijg je zeker een beter beeld van de sollicitant.

Wil je met me sparren over referentiegesprekken in de eHealth, zorg, ict of andere sector? Of heb je zelf nog een goeie vraag? Ik hoor het graag van je!

Met vriendelijke vraag,

Bert Duisenberg
Recruiter eHealth sector

Contact Recruitmentbureau
Den Haag

Springstaff
Benoordenhoutseweg 23
2596 BA Den Haag
info@springstaff.nl

 

Let op: parkeerplaats van Springstaff is aan de achterkant van ons kantoor. Daarom JOZEF ISRAELSLAAN 1 invullen in uw routeplanner. U kunt dan direct rechts de parkeerplaats oprijden. Onze parkeerplaats is de derde aan uw rechterhand.