Skip to main content

Werving & Selectie

Hoe loopt een sollicitatieproces als dat via een werving & selectiebureau gaat? Op deze pagina lees je meer over wat wij voor jou als kandidaat doen!  

Teamontwikkeling

Hoe zien onze teamontwikkelingstrajecten er voor jou als kandidaat uit? Op deze pagina lees je er meer over.  

Onze werkwijze

Werving & Selectie

Wij nemen graag de tijd om jou te leren kennen, omdat we geloven dat jij meer bent dan alleen je CV. Voordat jij als kandidaat van Springstaff op gesprek gaat bij onze opdrachtgever, weten wij niet alleen waarom je CV op die wijze is opgebouwd, maar weten we ook wat je passies zijn, wat je beweegt en waar je krachten liggen. Wij kijken dus niet alleen naar kennis en ervaring, maar ook naar je talenten, ambitie en motivatie. Op deze manier kunnen wij zo de match maken die tot een optimaal resultaat leidt. Met onze jarenlange ervaring in het interviewen en begeleiden van mensen, kunnen we zorgen voor een soepel sollicitatieproces. Zowel voor jou als kandidaat, als voor onze opdrachtgever!

Hoe gaat dat in zijn werk? In de meeste gevallen vraagt een van onze opdrachtgevers of we willen helpen bij de werving en selectie van een bepaalde functie. Wij vragen dan deze opdrachtgever naar alle ins en outs. Denk hierbij aan de inhoud van de functie, de sfeer, cultuur en de arbeidsvoorwaarden. Wij gaan vervolgens gesprekken aan met kandidaten die op ons pad komen, via ons eigen netwerk of uit sollicitaties. Die gesprekken vinden op kantoor of online plaats. Als het een officieel interview is, dan doen wij dat altijd met zijn tweeën. Hiermee bewaken we de objectiviteit en kwaliteit. Ons doel is om jou als kandidaat te helpen aan een interessante uitdaging die goed bij je past, voor de langere termijn!

Als jij en wij de volgende stap willen zetten, dan bespreken we je CV, inclusief een samenvatting van het gesprek, met de opdrachtgever. Daarna volgt een uitnogiging voor een gesprek bij de opdrachtgever. Het verschilt een beetje per opdrachtgever, maar vaak zijn dit zijn dit twee gesprekken, plus een arbeidsvoorwaardengesprek. Vanuit Springstaff begeleiden we je bij deze gesprekken. Tussendoor hebben we contact, als er behoefte aan is oefenen we een gesprek, we geven tips en we staan voor je open als klankbord, tijdens het gehele proces.

Als je uiteindelijk bij onze opdrachtgever aan de slag gaat, dan komen we graag een keertje langs. Niet alleen om te vragen hoe het met je gaat, maar ook om te achterhalen wat wij anders of beter hadden kunnen doen. We blijven ons namelijk graag continu verbeteren!

Een seintje krijgen als er een passende vacature voor jou langskomt? Schrijf je dan in voor onze Talentpool.

Teamontwikkeling

Wij begeleiden jou als kandidaat om je optimaal te laten landen in de organisatie.
Dit kan als je net begint in je nieuwe functie, maar ook als je al 20 jaar in de organisatie werkzaam bent.

Teamtrajecten
De meeste organisaties hebben al een onboardingsprogramma, of een inwerkprogramma. Je krijgt dan veel praktische informatie te verwerken over hoe het eraan toe gaat in de organisatie, of wat er inhoudelijk van jou wordt verwacht. Bij Springstaff kunnen wij jou helpen om de eerste fase, samen met jouw collega’s, succesvol te doorlopen. Je leert in een sneltreinvaart je collega’s beter kennen in ons ‘spring aan boord’ teamtraject.

Werk je al langer in een organisatie en zou je meer uit de samenwerking met collega’s willen halen? Lees dan meer over ons teamtraject 'met sprongen vooruit'.

Assessments
Wil je solliciteren op een functie waarbij HBO niveau een vereiste is en kun je dit niet aantonen met een diploma? Of misschien wil je weten waar je op dit moment staat in je ontwikkeling. Via ons kun je een betrouwbare en valide capaciteitentest laten uitvoeren.

Mogelijk ben je niet op zoek naar een selectieassessment maar naar een ontwikkelassessment. Onderzoek of jouw voorkeursgedrag en drijfveren aansluiten bij de functie die je hebt of waarnaar je zoekt.

 

Onze werkwijze in 7 stappen