Skip to main content

eHealth en innovatie - zichtbaarheid vacatures

Geschreven op 02 november 2020

ehealth innovatief

De eHealth en ict vacatures van Springstaff zijn nu goed zichtbaar via Google. Wij zijn zeer actief in het online werven van geschikte kandidaten en gaan mee in de innovatieve geest van Google (for Jobs).

Bent u als opdrachtgever op zoek naar:

  • ict-managers
  • commercieel managers
  • eHealth-adviseurs
  • solutionarchitecten
  • functioneel beheerders
  • teammanagers
  • change managers

Wij als recruiter helpen uw eHealth bedrijf vooruit met medewerkers die van innovatie houden.

Nederlanders zijn innovatief in de gezondheidszorg. Vanaf de uitvinding van de microscoop in de 17e eeuw tot baanbrekende oncologie. In Nederland wordt innovatie gestimuleerd, waarbij Nederland jaarlijks ongeveer 2 miljard euro investeert in onderzoek & ontwikkeling in de biowetenschappen. Deze voortdurende inzet voor innovatie loont: wij staan momenteel wereldwijd op de vierde plaats in octrooiaanvragen voor MedTech, nr. 6 voor biotechnologische octrooien en nr. 8 voor farmaceutische octrooien. Nederland is ook wereldmarktleider in medische isotopen, terwijl bedrijven en ziekenhuizen toekomstgerichte oplossingen zoals eHealth en gepersonaliseerde geneeskunde omarmen.

Zo bekijken een aantal huisartsen uit de regio Rijnmond de mogelijkheid om herstellende patiënten op afstand te monitoren met een thuismeetpakket. Zij melden zich, na een positieve testuitslag, eerst bij de huisarts.
Samen met drie ziekenhuizen heeft de huisarts gekeken naar mogelijkheden om herstellende COVID-19 patiënten eerder naar huis te sturen met apparatuur waarmee de voor het verdere herstel belangrijke (vitale) functies zoals zuurstofgehalte, bloeddruk en temperatuur op afstand gemonitord kunnen worden.
Hiervoor heeft de huisarts samen met de ziekenhuizen een zogenoemd ‘thuismeetpakket’ samengesteld. Doel van de proef is om te kijken of het thuis monitoren voldoet en in hoeverre hiermee de druk op ziekenhuizen kan worden verlicht.
Patiënten die op afstand gemonitord gaan worden meten meerdere keren per dag hun temperatuur, bloeddruk het zuurstofgehalte van het bloed. De resultaten geven zij telefonisch door aan de huisartsenpraktijk alwaar de meetresultaten in de gaten gehouden worden.

Behalve het op afstand monitoren van herstellende COVID-19 patiënten wordt ook aan de mogelijkheid gedacht om coronapatiënten die zich bij de huisarts melden op dezelfde manier op afstand te monitoren. Dat geldt dan voor coronapatiënten die zich na een positieve test bij de huisarts melden, maar niet ziek genoeg zijn om in een ziekenhuis opgenomen de moeten worden. Door deze patiënten met het ‘thuismeetpakket’ in de gaten te houden kan ook eerder ingespeeld worden op een eventueel verslechterend ziektebeeld.

Bronnen
https://investinholland.com
https://www.icthealth.nl/nieuws/coronapatienten-op-afstand-monitoren-met-thuismeetpakket
https://twitter.com/Nieuwsuur/status/1322279698110599174

recruiter, Bert Duisenberg