Skip to main content

Op zoek naar talent voor uw bedrijf?

Geschreven op 03 december 2020

talent
Uit de cijfers van het Arbeidsmarktonderzoek ICT dat op 19 november 2020 is gelanceerd, blijkt dat de Ehealth/ICT sector zit te springen om talent.

Springstaff is in het bezit van een rijke database van gekwalificeerde managers. Deze talentpool bevat niet alleen kandidaten die hebben gesolliciteerd, maar ook die zijn geworven, doorverwezen en kandidaten die zich hebben opgegeven. Het bevat informatie over elke kandidaat, inclusief hun vaardigheden, mogelijke rollen die ze zouden kunnen vervullen, hoe goed ze passen in de bedrijfscultuur en ga zo maar door.

Candidate journey
Kandidaten weten de weg te vinden naar onze talentpool op onze site. Uiteraard zitten wij niet stil, wij benaderen de kandidaten tijdens hun candidate journey en helpen hun verder op weg met hun zoektocht. Deze zoektocht begint vanaf het moment dat hij/zij op de hoogte is van een vacature tot en met de eerste werkdag. Gedurende deze weg ervaart de kandidaat diverse uitingen, obstakels en contactmomenten.

Op onze beurt gebruiken wij deze uitingen (bijvoorbeeld social media) om in contact te komen met de kandidaat, zodat hij/zij zich kan aansluiten bij onze talentpool.

De candidate journey bestaat uit 7 stappen: bewustwording, overweging, interesse en besluitvorming, sollicitatie, selectie, aanwerving en onboarding.

Wat misschien wel het belangrijkste probleem is bij de candidate journey, is dat deze vaak onnodig lang duurt. Zo kost het de meeste bedrijven gemiddeld iets langer dan een maand  om vacatures in te vullen. Dat is veel te lang, zeker als je bedenkt dat toptalent meestal maar gemiddeld iets meer dan een week zich op de arbeidsmarkt begeeft.
Als je topkandidaten laat wachten, worden ze opgepikt door een ander, daarom nemen wij zo snel mogelijk contact op met werkzoekenden en trekken hun aandacht door het interviewproces zo snel mogelijk op gang te krijgen.

Ben jij het talent waar ze naar op zoek zijn?

Tips CV en sollicitatiebrief

Ook al hebben de meeste talenten geen moeite met het samenstellen van een CV en het schrijven van een sollicitatiebrief, we geven altijd tips mee. Kleine zaken die net even het verschil kunnen maken, zoals:

  1. Streef taalperfectie na. Helemaal in topfuncties is het zeer belangrijk dat je CV en brief geen taalfouten bevatten. Typefouten reflecteren niet alleen slecht op organisatorische vaardigheden en oog voor detail van de kandidaat. Het geeft ook aan dat de kandidaat geen tijd en moeite heeft gestoken in het schrijven van het cv, wat een negatief effect heeft op de motivatie.
  2. Pas je CV aan op de specifieke functie. Bij het zoeken naar een baan, kopiëren en plakken veel mensen hetzelfde cv voor elke sollicitatie. Hoewel dit gemakkelijker is, kan het overkomen alsof je niet veel om de positie geeft. Probeer je CV te schrijven voor een specifieke functie. Concentreer je op je werkervaring en vaardigheden die relevant zijn voor de functie en pas uw begeleidende brief hierop aan.
  3. Er wordt vaak gezegd dat het makkelijker is om aan een baan te komen als je al een baan hebt. Zelfs kandidaten die geen traditionele baan hadden, werden eerder aangenomen als ze één of andere vorm van werk hadden.
  4. Zorg ervoor dat je in je CV voorbeelden opneemt van soft skills waarin je uitblinkt. Soft skills zijn niet-technische vaardigheden die betrekking hebben op hoe je werkt. Deze heb je waarschijnlijk al ontwikkeld op het werk, op school, in vrijwilligersactiviteiten en in trainingsprogramma's voor banen. Ze omvatten hoe je omgaat met collega's, hoe je problemen oplost en hoe je je werk beheerst.

Voorbeelden van soft skills

  • Aanpassingsvermogen
  • Communicatie
  • Creatief denken
  • Betrouwbaarheid
  • Arbeidsethos
  • Teamwerk
  • Positiviteit
  • Tijdsbeheer
  • Motivatie
  • Probleemoplossing
  • Kritisch denken
  • Conflictoplossing

 recruiter, Bert Duisenberg

 

Bronnen
https://www.thebalancecareers.com
https://careerswiki.com