Skip to main content

Baan zoeken in Rotterdam of verhuizen?

Geschreven op 09 juni 2021

droombaan

Ben je ict-er en woon je in Rotterdam of in de buurt van Rotterdam bekijk dan onze drie openstaande vacatures?:

embedded software engineer | developer product/project PHP | technisch consultant

Zoeken in andere steden
Boek je al geruime tijd geen vooruitgang in het vinden van een passende baan in je woonplaats, dan zou je eens serieus kunnen overwegen om te gaan verhuizen. Sommige gespecialiseerde banen zijn bijvoorbeeld alleen in de randstad goed vertegenwoordigd.

Arbeidsmarkt in de randstad
De sectoren ICT en zorg & welzijn groeien nog wel, maar in bedrijfseconomische en administratieve beroepen, commerciële beroepen en technische beroepen lijkt de vraag naar personeel minder toe te nemen. Het noordelijke deel van de Randstad wordt gekenmerkt door meer en grotere aanwezigheid van dienstverlenende sectoren.

Juist door de sterke aanwezigheid van deze sector, maar ook van de horeca en in iets mindere mate de culturele sector, is het aantal banen door corona afgenomen. Daar komt nog de aanwezigheid van de nationale luchthaven Schiphol en de haven bij; sectoren die ook zwaar getroffen zijn door corona. Daartegenover staat dat de in verhouding grotere aanwezigheid van de ICT sector, die het afgelopen jaar juist deels als gevolg van corona is gegroeid, een stimulans is geweest op de werkgelegenheid.
Bron: European Commission

Verhuizen opnemen in je CV
Mocht dan eindelijk de situatie zich voordoen dat jouw droombaan in een andere stad voorbij komt, plaats dan in je CV dat je bereid bent om te verhuizen. Vermeld dit in de buurt van je adresgegevens. Haal dit ook aan in je sollicitatiebrief, met bijvoorbeeld de zin: "Op dit punt in mijn carrière ben ik op zoek naar een functie die perfect bij me past, dus ik sta open voor een verhuizing." Daarnaast kun je voorleggen dat je het geen enkele moeite vindt om vanaf je huidige locatie te werken totdat je gaat verhuizen.

Verhuizen bespreken in sollicitatiegesprek
Daar zit je dan eindelijk in gesprek met je potentiele werkgever. Je hebt al aangegeven bereid te zijn om te verhuizen. Daar kun je het uiteraard bij laten, maar als de secundaire voorwaarden ter tafel komt zou je ook nog kun onderhandelen over wat er komt kijken bij je verhuizing. Sommige functies zijn schaars, maar dat geldt ook voor het vinden van kwalitatief personeel binnen het bedrijf. Daarom willen nieuwe werkgevers de juiste personen aantrekken en behouden.

Of overweeg andere bedrijfstakken
In eerste instantie is het misschien niet precies wat je wilt, overstappen naar een andere branche. Maar als het maar niet lukt om de juiste baan te vinden in de ene branche en het lukt zelfs niet in andere delen van Nederland, dan is het wellicht tijd om je horizon te gaan verbreden. Je zal misschien nieuwe aspecten van je zelf gaan ontdekken. Wie weet ben je veel ambitieuzer dan je dacht en het zou je nog verbazen hoeveel van jouw vaardigheden je mee kunt nemen naar een andere bedrijfstak. Als je eenmaal de overstap hebt gemaakt, zou het maar kunnen dat je net die boost nodig had en een carrièreswitch je veel goed doet.

Zijn de bovenaan genoemde vacatures of vacatureplaatsen niet de banen waar je voor geschoold bent of waar je interesse in hebt? Geef je dan op voor de Springstaff talentpool. Dan gaan we voor je aan de slag en zoeken we een baan in de eHealth sector die bij je past.

Bert Duisenberg
recruiter eHealth sector