Skip to main content

Wat doet een IT manager in de zorg?


Een IT-manager in de zorgsector is verantwoordelijk voor het beheer van de IT-afdeling en de IT-processen van de zorgorganisatie. Enkele van de specifieke taken die een IT-manager in de zorgsector uitvoert, zijn:

  1. Beheer van IT-systemen: De IT-manager is verantwoordelijk voor het beheer van alle IT-systemen van de zorgorganisatie, zoals het EPD (elektronisch patiëntendossier), financiële systemen, HR-systemen en andere belangrijke IT-systemen.
  2. Ontwikkeling en implementatie van IT-projecten: De IT-manager is betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van IT-projecten in de zorgorganisatie, zoals de implementatie van nieuwe systemen of de verbetering van bestaande systemen.
  3. Beveiliging van gegevens en systemen: De IT-manager is verantwoordelijk voor het waarborgen van de beveiliging van gegevens en systemen in de zorgorganisatie. Dit kan het implementeren van beveiligingsmaatregelen omvatten om ervoor te zorgen dat patiëntgegevens veilig worden bewaard en dat systemen niet worden gehackt of aangetast door virussen of malware.
  4. Ondersteuning van gebruikers: De IT-manager biedt ondersteuning aan gebruikers van de IT-systemen van de zorgorganisatie, zoals artsen, verpleegkundigen, administratief medewerkers en andere medewerkers. Dit kan het oplossen van problemen met IT-systemen en het bieden van training en ondersteuning omvatten om gebruikers te helpen de systemen effectief te gebruiken.
  5. Budgetbeheer: De IT-manager is verantwoordelijk voor het beheer van het IT-budget van de zorgorganisatie. Dit kan het identificeren van kostenbesparingen en het onderhandelen over contracten met leveranciers omvatten.
  6. Strategische planning: De IT-manager werkt samen met andere leiders in de zorgorganisatie om de strategische planning van de IT-afdeling te ontwikkelen en uit te voeren. Dit kan het bepalen van de IT-behoeften van de organisatie en het identificeren van de juiste oplossingen omvatten om deze behoeften te vervullen.

Kortom, de IT-manager in de zorgsector speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de effectieve werking van de IT-systemen en -processen van de zorgorganisatie, en bij het ondersteunen van de gebruikers van deze systemen.

Salaris

Het salaris van een IT-manager in de zorgsector hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de zorgorganisatie, de ervaring en kwalificaties van de manager, en de verantwoordelijkheden die aan de functie zijn gekoppeld. Over het algemeen ligt het salaris van een IT-manager in de zorgsector tussen de € 4.000,- en € 9.000,- bruto per maand. De IT manager legt verantwoording af aan de directeur ICT.